MUHALLEBİLİ KADAYIF
Malzemeler:
1 Paket Margarin
Muhallebi Için:
6 Su Bardağı Süt
Bir Buçuk Su Bardağı Tozseker
3 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
1 Tatli Kaşığı Nisasta
2 Adet Yumurta Sarisi
Bir Tutam Tuz, Vanilya
Serbeti Için:
4 Su Bardağı Tozseker
5 Su Bardağı Su
Yarim Limonun Suyu
Hazirlanişi:
Ilk Olarak Serbeti Hazirlayin. Bunun Için Su Ve Sekeri Bir Tencereye Alin.
Kaynamaya Basladiktan Sonra 15 Dakikadaha Ocakta Tutun. Limon Suyunu
Ilave Edin. Bir-iki Tasim Kaynatip Tencereyi Ocaktan Alin. Serbeti Sogumaya
Birakin.
40 Cm Çapinda Bir Tepsiyi, Erimis Margarinin Yarisi Ile Yaglayin. Kadayifin
Yarisini Bu Tepsiye Döseyin. Ayri Bir Yerde Süt, Vanilya, Un, Nisasta, Pirinç
Unu, Tuz Ve Sekeri Karistirip, Muhallebi Kivamina Getirin. Koyulasinca,
Muhallebiye 2 Adet Çirpilmis Yumurta Sarisi Katin. 1-2 Dakika Daha
Karistirin. Tencereyi Ocaktan Alip, 10 Dakika Dinlendirin.
Tepsiye Yayilan Kadayifin Üzerine Muhallebiyi Yayin. Kalan Kadayifi Da
Üzerine Döseyin. 1 Saat Bekletin. Erimis Margarini Kadayifin Üzerine
Gezdirin. Orta Isili Firinda Kadayif Kizarana Dek Pisirin. Üzerine Soguk
Serbeti Gezdirin.
0 yorum: