ORİJİNAL ADANA KEBABI
Malzemeler:
Yağsız Dana Bonfile:1kg
Kuyruk Yağı:100gr
Kuzu Boşlugu:100gr
Karabiber
İsot
Tuz
Soğan:2ad
Hazirlanişi:
Dana Bonfile,kuruk Yağı,kuzu Boşluğu'nu Kasaptan Alırken Hepsini
Genişkıyma Aynasında Çektirin.
Çektirdiğiniz Kıymayıbaharatlarınıatıp Yarım Saat Çiğköfte
Yoğurur Gibi Yoğurun Ve Buzdolabında Bir Gün Bekletin.
Soğanımızırendeleyelim Ve Maydonozlarımızıince,ince Kıyalım
Soğanla Maydonozu Karıştırıp Onuda Birgün Bekletelim.
Kıymamızıdolaptan Çıkarıp Soğan Ve Maydonozu Tülbent Yardımıyla
Süzdürelim Ve Kıymamıza Katalım Ve Yarım Saat Yoğurup Dolapta
Dinlendirelim Soğuyana Kadar.
Şişe Takarken Şilerimizi Sıvıyağla Yağlayıp Mangalın Üstünde ısıtıp
Etlerimizi Takalım. Neden Etlerimiz Daha Rahat Tutsun Diye.
Etlerimizi Şişe Takarken Ellerimizi Yağyada Suyla ısatalım
Etimiz Elimize Yapışmasın Ve Ayrıca Şişe Takarken Etimizi Parçalamayalım.
Elimize Aldığımız Şişi Sol Elimizle Tutup Sağelimizi Parmak Ucuyla
Şişin Üstüne Koyalım Ve Şişavumuzun Içine Orturduğu Zaman
Dortm Parmağımızla Yukardan Aşaığıya Etimizi Şişe Yayalım.
Afİyet Olsun...
0 yorum: