VİŞNE REÇELİ
Malzemeler:
Vişne:1kg
Şeker:1.15ogr
Limon:1ad
Hazirlanişi:
Vişnelerimizin Çekirdeklerini Çıkartalım.
Vişnelerimizi Bir Kaba Koyup 150gr Şekeri Ekleyip Yarım Saat
Sulanmasıbekleyelim.
Vişnelerimiz Sulandıktan Sonra Tenceremize Koyup Şekeri
Ilave Edip Ağzıaçık Şekilde Kaynatalım Bir, Birbuçuk Saat Kadar
Ve Sık,sık Köpüğünü Alalım Reçelimizin Rengi Bozulmasın.
Kaynayıp Soğuduktan Sonra Kavonozumuzun Kuru Olmasına
Dikkat Edelim.
Kavonozumuzun Kapağınıkanynar Suda Bir Kaç Dakika Kaynatıp
Kurulayıp Hemen Kapatalım Ve Ters Çevirip Güneşgörmeyen Bir
Yerde En Az On Beşgün Dinlendirelim.
Afiyet Olsun :) :)
0 yorum: