PORTAKAL REÇELİ




Malzemeler:

Portakal:1kg
Şeker:1.250gr
Limon:1ad

Hazirlanişi:

Portakallarımızıkabuklarınıkabak Çizeceğiyle Çizip Yarım Saat
Suda Bekletiyoruz Eger Kabak Çizeceği Yoksa Streç'leri Kesmek Için Tırtıllı
Şeritleriylede Çize Bilirsiniz.
Portakallarının Kabuklarıacımsıtatdadır Acımsıtadıkabuklarını
Çizerek Ve Suda Bekleterek Hepsini Olmasada Büyük Bir Kısmını
Yok Etmişoluruz.
Portakallarımızıkabuğuyla Doğrayalım Küp,küp.
Doğradığımız Portakalları250gr Şekerle Karıştırıp Sulanması
Için Yarım Saat Bekletelim.
Yarım Saat Geçtikten Sonra Portakallarımızıtencereye Koyup
Şekeri Ilave Edip Kapalıbir Tencerede Kaynatalım Bir Saat Kadar.
Unutmayalım Arasıra Tencerenin Kapağınıaçıp Köğüklerimzi Alalım
Reçelemizin Rengini Bozar.
Reçelimizi Kaynattıktan Sonra Kapağıkapalıbir Şekilde Bir Gün
Bekletelim.
Tekrar Kaynatalım Neden Çünkü Portakal Çabuk Özleşmez
Ve Sulu Bir Kıvamıolur.
Reçelimiz Soğuduktan Sonra Kavonozumuzun Kuru Olmasına Dikkat
Edelim Şekerlenme Yapabilir.
Kavonozumuzun Kapağınıkaynayan Suya Atıp Bir Kaç Dakika
Kaynatalım.
Kapağımızıkurulayıp Hemen Kapatalım Ve Ters Çevirip Güneşalmayan
Yerde En Az On Gün Dinlendirelim.
Afİyet Olsun...

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.