PATATESLİ SOMON



Malzemeler:

2 iri boy patates (1/2 cm. kalinliginda halkalar halinde kesilmis)
8 çorba kasigi tereyagi (120 gr.)
1/2 kg. somon file (halka kestiginiz patateslere uygun sekilde 2 1/2 cm.
Kalinliginda kesilmis)
4 dis sarmisak
1/2 su bardağı  rende kasar peyniri (100 gr.)
4 çorba kasigi dereotu
Tuz, taze ögütülmüs karabiber
1/3 su bardağı  krema (100 ml.)
3 çorba kasigi maydanoz ve 2 çorba kasigi dereotu
2 dilim beyaz tost ekmegi (ekmek kizartma makinesinde kizartilmis)

Hazırlanışı:

Firini 200 °c`de isitin. patates halkalarini fritözünüzde hafif renk
Degistirinceye kadar (170 °c`de 2 dk.) kizartin. kagit havluyla yagini alin.
Firin tepsisini tereyaginin yarisi ile yaglayin. tepsiye önce kizarmis patates
Dilimlerini, sonra parça kesilmis somon dilimlerini dizin. üstüne kremanin
Yarisini ve dereotunu ekleyin. tekrar patates dilimlerini dizin. kalan
Tereyagini, patates dilimlerinin üstüne findik büyüklügünde parçalar
Halinde koyun. tepsiyi folyoyla kapatip 15 dk. kadar firinda pisirin. bu
Arada tost ekmeklerini, ekmek kizartma makinesinde hafif pembelesinceye
Kadar kizartin. kizarmis ekmekleri, sarmisak, maydanoz, tuz ve biberle,
Ekmekler çok küçük parçalar haline gelene kadar robotun ana haznesinde
Ögütün. tepsiyi firindan alip bu karisimi patateslerin üstüne dökün ve
Üstünü kapatmadan 10-15 dk. kadar, kitir olana dek pisirin. firindan
Çikmadan birkaç dakika önce kalan kremayi ve kasar peynirini üstüne
Dökün. kasar peynirleri eriyene kadar firinda tutun.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri - Template by SoraTemplates and Blogger Templates - Anime OST.