PEYNİRLİ KURU POĞAÇA
Malzemeler:
2 Bardak Un
5 Çorba Kaşığı margarin
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Adet Yumurta Akı
1/2 Demet Maydanoz
150 Gr. Beyaz Peynir
Tuz
Hazırlanışı:
Unun Ortasınıhavuz Gibi Açın Ve Yumurta Sarılarını, Margarini, Tuzu Ve
Azar Azar Olmak Üzere 5 Çorba Kaşığı soğuk Suyu Ilave Edin Ve Bunları
Hamur Yapın.
Elde Edilen Hamurun Üstüne Iki Elle Basarak Ovun, Yuvarlayın, 30 Santim
Kadar Uzattıktan Sonra Bunu 8 Eşit Parçaya Kesin Ve Kesilen Her Bir Parçayı
Önce Top Gibi Yuvarlayarak Sonra Da Üstlerine Bastırarak Yassılttıktan Sonra
Içi Hafifçe Unlanmışbir Tepsiye Sıralayın. Üzerine Hafif Nemli Bir Bez Örterek
Yarım Saat Kadar Dinlendirin
Yarım Saat Sonra Bunlarıteker Teker Alarak Alt Ve Üstlerini Hafifçe Unlayın
Ve Her Unlanmışhamurun Üstüne Avuçla Bastırarak Bunlara Aşağıyukarı
Bir Çay Bardağı çapında Yuvarlak Şekil Verin. Sonra Ortalarına Çatalla
Ezilmişve Içine 1 Yumurta Akıve Kıyılmışmaydanoz Katılmışbeyaz Peynir
Koyun Ve Hamurların Bir Uçlarınıiçlerin Üzerine Kapayın, Diğer Uçlarıyla
Birleştirin Ve Iki Ucun Üstlerini Hafifçe Bastırarak Hamurların Her Iki Uçlarını
Birbirlerine Yapıştırın. Sonra Da Bunlarıiçi Hafifçe Yağlanmışbir Fırın
Tepsisine Yerleştirin. Hamurların Üstlerine Bir Fırça Ile Yumurta Sarısı
Sürdükten Sonra Orta Kuvvetteki Fırında 30 Dakika Pişirin Ve Tabağa Alarak
Servis Yapın.
0 yorum: