PIRASA FIRIN
Malzemeler:
1,5 kg pirasa
250 gr kiyma
1 orta boy soğan
1-2 yemek kasigi yag
1 yemek kasigi domates salçasi ( 1-2 adet domates olabilir)
Tuz üzeri için; 2 adet yumurta
1 büyük bardak süt
Hazırlanışı:
Pirasalari birkaç kat soyup, kök kismiyla yesil yapraklarini kesin; bir
Parmak eninde dograyin.
Ince dogradiginiz sogani yagla beraber 2-3 dk börttürün. kiymayi katip 5
Dk kavurun. domates salçasiyla pirasalari ve yeterli tuz katip arada
Karistirarak 20-25 dk pisirin. biraz sicak su ekleyin ve suyunu çekene dek
Pisirin.
Pirasayi, bir firin kabina bosaltin ve üzerine çirpilmis yumurtayi dökün.
Rendelenmis kasarpeyniri serperek firinda kizartin
0 yorum: