PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ



Malzemeler:

750 Gram Un
1 Kg Pirasa
1 Adet Havuç
1 Su Bardagi Sivi Yagi
250 Gram Beyaz Peynir
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kasigi Kaymaksiz Yogurt
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı:

Ön Hazirlik Olarak Unun Ortasini Açip, Içine 1 Yumurta, Tuz Ve Azar Azar Su
Ilave Ederek Kulak Memesi Yumusakliginda Bir Hamur Elde Edin. Üzerine
Nemli Bez Örtüp 20 Dakika Dinledirin. Pirasalari Ince Ince Dograyip Havucu
Rendeleyelin. 1/2 Çay Bardagi Sivi Yagda Havuç Ve Pirasalari Birlikte
Soteleyin. Pirasalar Yumusadiginda Tencerenin Kapagini Açarak, Tuz
Ekleyin. Hamuru 7 Esit Bezeye Ayiralim. Her Bezeyi Hazir Yufka Inceliginde
Açin. Ilk Yufkayi Açip Kenarlarini Tepsinin Disina Tasiyarak Yayin. Yufkanin
Üzerini Sivi Yag Ile Yaglayin. Üzerine 2 Yufka Daha Serip Aralarina Beyaz
Peyniri Serpin. 2 Yufka Aralarini Yaglayarak Beyaz Peyniri Üzerine
Yerlestirin. Üzerine Pirasali Malzemeyi Yayin. Tekrar 2 Yufkayi Serin.
Kaymaksiz Yogurt, Yumurta Ve Sivi Yag Karistirip Son Yufkanin Üzerine
Sürün. Biçak Ile 4-5 Yerinde Delelim. Isitilmis 220 Dereceli Firinda Alti Ve
Üzeri Pisene Dek Kizartin. Pisen Böregin Altina Ve Üstüne Hafifçene Su
Serpistirelim. Tepsiyi Tekrar Firina Sürüp 10 Dakika Bekletin. Dilimleyerek
Servis Yapin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.