BALIK BÖREĞİ
Malzemeler:
Yarim Kg Kefal
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Adet Sogan
Yarim Domates
5-6 Adet Mantar
1 Çay Kasigi Kusüzümü
1 Çay Kasigi Dolmalik Fistik
1 Çay Kasigi Karabiber
1 Çay Bardagi Domates Suyu
Tuz
1 Su Bardagi Kasar Peyniri Rendesi
Hazırlanışı:
Öncelikle Temizlenmis Ve Bol Suyla Yikanmis Kefal Baligini Haslayin. Tavaya
1 Çorba Kasigi Tereyagi Alin. Küçük Küçük Kestiginiz Sogani Tavaya Aktarin.
Pembelesene Dek Kavurun.
Kabugunu Soydugunuz Yarim Domatesi Küçük Küçük Dograyin. Mantarlari
Da Ince Dilimler Halinde Kesin. Sonra Mantarlari, Domatesi, 1 Çay Kasigi
Kusüzümünü, Fistigi, Karabiberi Ve1 Çay Bardagi Domates Suyunu Ilave
Edin. Yaklasik 10 Dakika Sonra Suyunu Çeken Karisimin Üzerine Küçük
Parçalar Seklinde Kestiginiz Kefal Baligini Ekleyin.
10 Dakika Kavurduktan Sonra Hazirladiginiz Içi Yufkalara Sarin, Önceden
Isitilmis Orta Dereceli Firinda Yufkalarin Üzeri Kizarana Dek Pisirin.
Dilimleyerek, Servis Yapin.
0 yorum: