PATATESLİ KEK



Malzemeler:

1 Kg. Patates
2 Adet Yumurta
1 Su Bardagi Yogurt
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Su Bardagi Un
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kasigi Kirmizibiber
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri Yikayip Soyduktan Sonra, Küçük Küp Seklinde Dograyin. Tuzlu
Suda Bekletin.büyük Bir Kasede Yumurtalari Çirpin, Sivi Yag, Yogurt, Un,
Tuz, Karabiber, Kirmizi Biber, Rendelenmis Kasar Peyniri Ve Kabartma
Tozunu Ilave Edip Karistirin.patatesleri Sudan Çikartip, Süzün. Hazirladiginiz
Karisima Çig Olarak Ekleyin.isiya Dayanikli Yuvarlak Cam Firin Kabini
Yaglayip, Hafif Un Serpin. Patatesli Karisimi Kaba Dökün. 160 Derece
Isitilmis Firinda Kabarip, Üstü Kizarana Kadar Yaklasik 45 Dakika
Pisirin.patatesli Keki Pisirirken Ilk 20 Dakika Firini Açmayin. Daha Sonra
Pistiini Anlamak Için Ortasina Bir Biçak Batirin, Temiz Çikarsa Pismis
Demektir.patatesli Kek Ilindiktan Sonra Ters Çevirerek Servis Tabagina
Çikarin. Dilimleyerek Sicak Veya Ilik Olarak Servis Yapin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.