PİRİNÇLİ BÖREK



Malzemeler:

Hamur Için:
500 Gr. Un,
1/2 Çay Bardağı yoğurt,
1/2 Çay Bardağı zeytinyağı,
1/2 Yumurta,
1/2 TatlıKaşığı pudraşekeri,
1/2 Kahve Kaşığı karbonat,
Çeyrek Kahve Fincanısirke,
Tuz Ve Su.
Pilav Için:
1 Su Bardağı pirinç,
150 Gr. Kıyma,
2 Başortaboy Soğan,
1 Yemek Kaşığı hasbir (safran),
Tuz, Karabiber,
1/2 Çay Bardağı zeytinyağı,

Hazırlanışı:

Pİlavin Hazırlanışı:
Pirinçler Ayıklanıp Haşlanır. Ayrıbir Kapta Kıyma, Tuz Ve Karabiber
Kavrulur. Küçük Küçük Doğranmışsoğanlar Kıymanın Içine Konur Ve
Pembeleşinceye Kadar Kavrulur. Bu Karışıma 2 Bardak Su Konup Kaynatılır.
Kaynayan Suya Hasbir Ile Haşlanan Pirinç Atılır Ve Pişirilir. Suyu Çekmeye
Yakın Altıkısılır, Demlendirilir. Daha Sonra Altıkapatılarak Soğumaya
Bırakılır.
Hamurun Hazırlanışı:
Verilen Malzeme Ile Biraz Katıca Bir Hamur Yoğurulur. Bu Hamurdan Ufak
Bezeler Alınıp Oklava Ile Çay Fincanıtabağıbüyüklüğünde Ve Bıçak Sırtı
Kalınlığında Açılır. İçine Harç Için Yapılan Pilavdan 1 Yemek Kaşığı konulur
Ve Yarısına Kadar Yayılır, Diğer Yarısıüzerine Kapatılır. Kenarlarıtencere
Kapağıgibi Keskin Kenarlıbir Şeyle Yuvarlanarak Kesilir. Çatalla Bastırılarak
Kenarlarına Şekil Verilir Ve Kızdırılmışyağa Atılarak Kızartılır. Börek Sıcak
Sıcak Olarak Servis Yapın.  Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.