ZEYTİN BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru Için:
500 Gr. Un,
25 Gr. Maya,
1 Çay Kaşığı tuz,
1 Çay Kaşığı toz Şeker,
1 Çay Bardağı su.
İç Malzemesi:
250 Gr. Yeşil Zeytin,
100 Gr. Kıyma,
Yarım Bağmaydanoz,
3 Adet Taze Soğan,
2 Adet Taze Sarımsak,
50 Gr. Ceviz Içi,
1 Çay Kaşığı kırmızıbiber,
1 Çay Kaşığı tuz,
Hazırlanışı:
Zeytinler Ikiye Bölünür, Ceviz, Soğan, Maydanoz Ve Sarımsak Ince Ince
Doğranır. Kıyma Bir Tencerede Yağile Kavrulur Ve Bölünmüşzeytinler Ilave
Edilerek Hafif Soldurulur. Daha Sonra Diğer Malzemeler:(soğan, Sarımsak,
Ceviz Içi, Maydanoz, Tuz Ve Karabiber) Ilave Edilir Hafifçe Örselenir Ve Bir
Harç Hazırlanır
Hamur Icin Verilen Malzeme Ile Katıca Bir Hamur Yoğurulup Ufak Bezeler
Alınır Ve Kahve Fincanı Şeklinde Oklava Veya Elle Açılır. Bu Hamurun Içine
Önceden Hazırlanan Harç Konur, Balık Sırtı Şeklinde Kapatılır, 80 Derece
Sıcaklıktaki Fırında Pişirilir. Börek Servise Hazırdır.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: