TAVUKLU BÖREK



Malzemeler:

5 Adet Milföy Hamuru
500 Gr Piliç Göğsü
200 Gr Mantar
1 Çorba Kaşığı un
1 Çorba Kaşığı tereyağı
2 Su Bardağı süt
1 Yumurta
1 Soğan
1 Fincan Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Piliç Göğüslerini Kuşbaşıdoğrayın, Mantarlarıyıkayıp Süzün Ve Fındık
Büyüklüğünde Parçalara Kesin. Kızgın Tavaya Sıvıyağkoyun Ve Incecik
Kestiğiniz Soğanıve Piliç Parçalarınıekledikten Sonra 8-10 Dakika
Karıştırarak Kavurun. Mantarıilave Edip 8-10 Dakika Daha Kavurun. Tuz Ve
Karabiberi Ekleyin. Diğer Yanda Ayrıbir Tencerede Unu Tereyağıyla
Pembeleşene Kadar Kavurun. Üzerine Soğuk Süt Ekleyip Karıştırın. 3-5
Dakika Kaynatın. Pişen Tavuklarıhazırladığınız Sosa Karıştırın Ve Tuzunu,
Karabiberini Kontrol Edip Sıcakta Bekletin.
Fırını200 Derecede ısıtın Ve Milföy Hamurlarınıbir Fırın Tepsisine Dizin.
Yumurtayıiyice Çırpıp Fırçayla Hamurların Üzerine Sürdükten Sonra
Hamurlarıfırında 20-25 Dakika Kızartın. Sıcak Börekleri Yandan Ikiye
Ayırarak Kesin. Alt Kısmınıservis Tabağına Yerleştirin Ve Üzerine Bir
Porsiyonluk Sıcak Soslu Tavuk Dökün. Böreğin Üst Kısmınıtavuklu Için
Üzerine Yerleştirin Ve Sıcak Olarak Servis Edin.Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.