PORTAKALLI KEK
Malzemeler:
1 Bardak Portakal Suyu ( 3 Portakal Gerekir)
1 Portakal Kabuğu Rendesi
3 Yumurta
3/ 4 Su Bardağı sıvıyağ
1,5 Su Bardağı tozşeker
2,5 Su Bardağı un
2 Tepeleme Çay Kaşığı baking Powder
Hazırlanışı:
Portakalların Suyunu Çıkartın. Bir Portakalıiyice Yıkadıktan Sonra Kurulayıp
Kabuğunu Rendeleyin.
Ölçülü Şekerle Yumurtalarımikserde Çırpın. Koyulaştığızaman Portakal
Suyu Ve Sıvıyağkarıştırın. İçine Portakal Kabuğu Katılmışolan Unu Azar
Azar Katıp Bir Tahta Kaşıkla Karıştırarak Altüst Edin.
İki Kek Kalıbınıveya Büyücek Bir Kalıbıyağlayıp Unlayın. Yukarıdaki
Karışımıboşaltın.( Kalıbın ¾ Ünü Doldurmuşolmalıdır.)
170 Derece ısıtılmışfırında 50 Dakika Açık Pembe Renkte Pişirilir. Kek
Kalıplarınıönce ıslak Bir Bezin Üzerinde 5 Dakika Bekletin. Sonra Da Bir
Bıçağın Yardımıyla Kenarlarınıaçarak Bir Tabağa Ters Çevirerek Çıkartın.
Dilerseniz Üzerine Pudraşeker Eleyin.
0 yorum: