GEVREK SİMİT



Malzemeler:

1 Kg Un
1 Kibrit Kutusu Kadar Yaşmaya (30gr)
3 Su Bardağı  ılık Su
1 Çorba Kaşığı tuz
3 Çorba Kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

Bir Su Bardağı  ılık Suda Mayayıeritin. Kabarmasıiçin 2-3 Saat Kadar
Bekletin.
1 Su Bardağı  ılık Su Ile 2 Kaşık Pekmezi Karıştırın. Unu Hamur Yoğurma
Kabına Alın. Ortasınıhavuz Gibi Açıp Eritilmişmaya Ve Tuzu Ilave Edin.
Pekmezli Suyu Azar Azar Ekleyerek Kulak Memesi Yumuşaklığında Bir
Hamur Yoğurun. Hamurdan Parçalar Koparıp Elinizle Yuvarlayarak Simit
Şekli Verin. V Derin Bir Kapta Kalan 1 Bardak Suyu 1 Kaşık Pekmezle
Karıştırın. Susamıgenişbir Tabağa Yayın. Hazırladığınız Hamurlarıpekmezli
Suya Batırıp Çıkarın Ve Susama Bulayın.
Fırın Tepsisisini Hafifçe Yağlayıp Simitleri Aralıklıolarak Tepsiye Dizin.
Önceden ısıtılmış200 Dereceye Ayarlıfırında Yaklaşık 30 Dakika Pişirin.
Çay Ve Beyaz Peynir Eşliğinde Sıcak Olarak Servis Yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.