SOĞANLI VE PUL BİBERLİ EKMEK
Malzemeler:
Hamur Malzemesi:
500 Gr.hazir Ekmek Hamuru
Yarim Paket Margarin(125 Gr.)
Üzeri Icin:
2 Iri Sogan
2 Corba Kasigi Margarin
1 Corba Kasigi Pul Biber
1 Corba Kasigi Susam
Yeterince Tuz
Hazırlanışı:
Ekmek Hamurunu Oda Sicakliginda Bekletilmis Margarin Ile Yugurup Ilik
Ortamda 20 Dakika Bekletin.
2 Corba Kasigi Margarini Tavada Eritin.soganlari Kücük Kücük Dograyip
Hafifce Kavurun.pulbiber,tuz Ve Susamiilave Edip 1-2 Dakika Karistirip
Ocaktan Alin.
Hamur Kabarinca Merdane Ile Yarim Santim Kalinliginda Acin.su Bardaginin
Agziyla Veya Hamur Kesici Ile Yuvarlak Parcalar Kesin.hafif Yaglanmis
Tepsiye Hamurlari Aralikli Olarak Dizin.herbirinin Üzerini Hafifce Bastirarak
Ortasini Cukurlastirin Ve Soganli Karisimdan Birer Kasik Dökün.
Önceden Isitilmis 175 Derece Firinda Üzeri Kizarincaya Kadar Yaklasik 25
Dakika Pisirin.sicak Olarak Servis Yapin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: