ŞAM TATLISI
Malzemeler:
1/2 Bardak Un,
1/2 Bardak Irmik,
1/2 Bardak Şeker,
1/2 Bardak Sıvıyağ,
1/2 Bardak Yoğurt,
3 Adet Yumurta,
1 Adet Vanilya Ve Kabartama Tozu,
2 Su Bardağı Şeker
Şurubu Için :
2 Su Bardağı su,
Hazirlanişi:
Bir Çukur Kap Içinde Malzemeler:in Hepsi Konur Ve Iyice Karıştırılır. Bu
Karışım Yağlanmıştepsiye Boşaltılarak Önceden Iyice ısınmışfırında
Kızarıncaya Kadar Pişirilir. Üzerine Önceden Hazırlanmışkıvamı(şurubu)
Soğuk Olarak Dökülür Ve Hindistan Ceviziyle Süslenerek Servise Sunulur.
(kıvamıiçin Iki Bardak Şeker, Limon Suyu Kıvam Haline Gelinceye Kadar
Kaynatılır).
0 yorum: