KATMER (ANTEP USULU)
Malzemeler:
150 Gr. Un,
1 Çay Bardağı su,
1 Çay Bardağı tuz,
İçi Için:
2 Yemek Kaşığı Şeker,
2 Yemek Kaşığı çekilmişantep Fıstığı,
100 Gr. Süt Kaymağı.
Hazirlanişi:
Hamur Malzemeler: Birbirine Karıştırıldıktan Sonra Yoğurulur. Kulak Memesi
Yumuşaklığına Gelince Avuç Içiyle Yumak Haline Getirilir. Biraz Ayçiçek
Yağıyla Yağlanır Ve Bir Saat Dinlendirilir, Hamur Böylece Hazır Duruma
Getirilmiştir. Hamuru Açmak Için, Yumak El Ile Ezilir Daha Sonra Merdane
Ile Büyütülür. Elle Havada Çevirilerek Açılır; Kağıt Inceliğine Gelince Elle
Düzeltilir Ve Muska Gibi Katlanıp Dört Köşe Haline Getirilir. Açılan Hamurun
Ortasına Iç Malzemesi Konularak, Tekrar Dört Köşesinden Içe Doğru
Katlanır, Tavaya Yerleştirilerek Fırına Sürülür. 10-15 Dakika Fırında
Kızarıncaya Kadar Pişirilir. Katmer Servise Hazırdır.
0 yorum: