BURMA KADAYIF
Malzemeler:
1 Kg. Çiğburma Kadayıf,
1 Kg. Toz Şeker,
500 Gr. Antep Fıstığıiçi,
Hazirlanişi:
Çiğburma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir, kenarları düzeltilerek
içerisine fıstık içi konulur ve bir taraftan sarılmaya başlanır, İnce uzun
şekildeki kadayıf, yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir, daha
sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür, dizme işlemi bitince tepsi
düşük ateşli fırında 20 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir, pişirilen
kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur, süzülen yağ tekrar kadayıfın üzerine dökülerek 10 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür, sıcak halde şerbeti üzerine dökülür, kadayıf 5 dakika kadar kısık ateşte
şerbet ile beraber pişirildikten sonra servise sunulur,
Şerbetin hazirlanmasi:
1 kg, şekere yarım litre su katılır ve karıştırılarak yüksek ateşte kaynatılır,
karışım kaynayınca şerbet hazır hale gelir,
0 yorum: