FISTIKLI KADAYIF














Malzemeler:

1 Kg. Çiğtel Kadayıf,
200 Gr. Antep Fıstığıiçi,
250 Gr. Sade Yağ,
1.5 Kg. Şeker,
750 Gr. Su.

Hazirlanişi:

Kadayıflar Tel Tel Kırılarak. Kadayıfların Yarısı150 Gr. Yağla Yağlanmış
Tepsinin Içerisine Basılır, Arasına Fıstık Serpiştirilir, Kalan Kadayıflar Tepsiye
Konur. Kadayıfların Üzeri Aynıbüyüklükte Bir Tepsi Ile Bastırılarak
Sıkıştırılır. Kadayıf Fırında Kısık Ateşte Üstü Kızarana Kadar Pişirilir. Üstü
Pişen Kadayıf Başka Bir Tepsi Yardımıyla Çevrilir, Tepsinin Kenarlarına 50 Gr.
Yağdamlatılır Ve Tekrar Fırına Sürülür. Kadayıfın Her Iki Tarafıda Piştikten
Sonra Sıcak Olarak Şerbeti Verilir Ve Servise Sunulur.
Şerbetİn Hazirlanmasi:
1.5 Kg. Şeker, 750 Gr. Su Ile Kaynayıncaya Kadar Ocakta Tutulur. Kaynara
Çıktıktan Sonra 5 Dakika Daha Pişirilir Ve Şerbet Hazırlanmışolur.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.