SARAY SARMASI
Malzemeler:
1 Kg Baklavalik Un
500 Gr Bugday Nisastasi
4 Adet Yumurta
5 Çay Kaşığı Tuz
1,5 Su Bardağı Su
7 Su Bardağı Dövülmüs Fistik
1 Kg Tereyagi
Serbet Için:
8 Su Bardağı Seker
12 Su Bardağı Su
Hazirlanişi:
Genis Bir Kapta Un, Tuz Ve Yumurtalari Bir Buçuk Su Bardağı Su Ile Yogurun.
Yogurdugunuz Hamuru Ceviz Iriliginde Bezelere Ayirin. Bezeleri Merdane Ile
Küçük Bir Tabak Büyüklügünde Açin. 15 Dakika Dinlendirin. Dinlendirdiginiz
Hamurlari 8'er Gruplar Halinde Aralarina Nisasta Serperek Üst Üste Dizin. Bir
Oklava Yardimiyla Ince Yufkalar Açin.
Açtiginiz Yufkanin Üzerine Dövülmüs Fistik Serpin.
Yufkayi Oklavaya Sararak, Kenarlarindan Büzün.
Büzdügünüz Yufkayi Tepsiye Dizin. Keskin Bir Biçak Yardimiyla 3 Cm'lik
Dilimler Halinde Kesin. Diger Yufkalara Da Ayni Islemi Uygulayin. Erittiginiz
Tereyagini Yufkalarin Üzerine Dökün. Yagin Fazlasini Tepsiyi Çok Hafif
Egerek, Bosaltin. Önceden Isitilmis Orta Isili Firinda Tatliyi 20 Dakika Pisirin.
Serbet Için 8 Su Bardağı Seker Ile 12 Su Bardağı Suyu, Seker Iyice Eriyene
Dek Kaynatin Ve Sogutun. Sonra Sicak Tatlinin Üzerine Dökün. Tatliyi
Soguttuktan Sonra Servis Yapin.
0 yorum: