SARIĞI BURMA
Malzemeler:
Hamuru Için:
1/2 Kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sivi Yag
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yogurt
Yufkalari Açmak Için
1 Kase Nisasta
Içine:
1/2 Kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Seker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon
Hazirlanişi:
On Hazirlik Olarak, 7 Su Bardağı Toz Seker Ve 8 Su Bardağı Suyu Kaynatin.
Içine Yarim Limonu Sikm. Hazirladiginiz Serbeti Sogumaya Birakin.
1- Derince Bir Kabin Içinde, Yarim Kgun, 3 Adet Yumurta, 1 Çay Bardağı
Süt, 1 Çay Bardağı Sivi Yag, Bir Tutam Tuz, 3 Çorba Kaşığı Yogurdu
Karistirin. Kulak Memesi Yumusakliginda Bir Hamur Elde Edene Kadar
Yogurun. Daha Sonra, Hamurdan 30 Adet Beze Yapin.
2- Üzerlerine Nisasta Serpip Oklavayla Ince Yufkalar Açin. Her Birinin Içine
Bir Miktar Dövülmüs Ceviz Serpin.
3- Yufkayi Oklavaya Sarin.
4- Yaglanmis Tepsiye Yufkalari Iki Tarafindan Büzerek Siyirin.
5- 1 Paket Margarini Eritip, Sarigi Burmalarin Üzerine Dökün. Onceden
Isitilmis Firmda 30-40 Dakika Pisirin. Soguttugunuz Serbeti Sarigi
Burmalarin Üzerine Dökün.
0 yorum: