SARIMSAK SOSLU PİRZOLA
Malzemeler:
6 kalem kuzu pirzolasi
Kizartmak için sıvı yag
Iri çekilmis karabiber
Tuz
6 iri mantar (dilimlenmis)
2 dis sarimsak
4 yemek kasigi beyaz sarap
2 tatli kasigi limon suyu
6 yemek kasigi et suyu
Hazırlanışı:
Pirzolalarin her iki tarafini da 3-4 dakika kadar sıvı yagda kizartin. üstüne
Karabiber ve tuz serpip, sicak tutun. daha sonra yagda mantarlari
Kavurun. sarimsaklari soyup, sarap velimon suyuyla birlikte et suyunda
15 dakika pisirin. yumurtayi ufak bir kapta çirpin.sarimsagi et suyundan
Çikarip ezin. yekrar et suyunu ekleyin. sonra çok küçük atese çirpilmis
Yumurtayi oturtup, sürekli çirparak et suyunu yedirin. elde edilen krema
Kivamindaki sosa tuz, biber ekleyip, sicak tuttugunuz pirzola ile servis
yapın.
0 yorum: