ŞEHRİYELİ VE PEYNİRLİ KÖFTECİKLER
Malzemeler:
15 G Margarin
15 G Un
40 Ml Sut
125 G Taze Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
Taze Çekilmişbeyazbiber
1/4 Çay Kasigi Hintcevizi
Kızartmak Için:
Sivi Yag
60 G Un
2 Adet Yumurta (çırpılmış)
90 G Tel Şehriye
Hazırlanışı:
Margarini Bir Tencerede Eritin. Unu Katıp Sürekli Karıştırarak Bir Meyane
Hazırlayın. Meyaneyi Un Kokusu Gidinceye Kadar Pişirin.meyaneye Azar
Azar Sütü Ilave Edip Yedirin. Bir Taşım Kaynatın. Ateşi Iyice Kısın.
Rendelenmişkaşar Peynirini Katıp Karıştırın. Beyazbiberi Ve Hintcevizini
Ilave Edin.
Karışımıçok Kısık Ateşte Peynir Hafif Eriyinceye Kadar Karıştırarak Pişirip
Tencereyi Ateşten Alın. Ilınmaya Bırakın.ilınmışkarışımı10 Eşit Parçaya
Bölün. Ufak Parçalar Halinde Tencereden Alıp Elinizle Yuvarlayarak Şekil
Verin.
Yagi Bir Fritöz Ya Da Kızartma Tenceresinde Kızdırın. Peynir Köfteciklerini
Önce Una Sonra Çırpılmışyumurtaya Ve En Son Olarak Da Şehriyeye
Bulayarak, Yağda Altın Sarısırenk Alıncaya Kadar Kızartın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: