DANA PATE



Malzemeler:

500 G Dana Eti
200 G Kuru Soğan
200 G Elma
2 Çorba Kaşigi Aycicek Yagi
3 Adet Defne Yaprağı
15 Ml Konyak
15 Ml Kırmızı Şarap
200 Ml Ciğkrema
20 G Tuz
2 G Sarimsak Tozu
1 Çay Kaşigi Beyazbiber
100 G Bonfile
4 Yaprak Jelatin (eritilmiş)
Yaprak Hamuru Için:
500 G Un
10 G Tuz
2 Adet Yumurta
150 G Margarin

Hazırlanışı:

Hamurun Malzemeler:ini Bir Kapta Yoğurun. Pürüzsüz Dokulu Yumuşak Bir
Hamur Hazırlayın.
Dana Etlerini Zarlarından Ayırdıktan Sonra Kuşbaşıdoğrayın. Kuru Soğanı
Ve Elmayıince Ince Doğradıktan Sonra 2 Çorba Kaşığı ayçiçek Yağında Sote
Edin. Kuşbaşıdoğranmışdana Etinin Yarısınıilave Edin, 5 Dakika Sote
Ettikten Sonra Defne Yaprağı, Konyak Ve Kırmızı Şarabıilave Edin. 2 Dakika
Daha Sote Ettikten Sonra Ocaktan Alıp Soğutun Ve Kalan Çiğdana Etleri Ile
Birlikte Mikserde Iyice Püre Haline Getirin. Kremayı, Tuzu, Sarımsak Tozunu,
Tuzunu Ve Biberi Ilave Edin.
Pate Kalıplarınısıvıyağile Yağlayın. Hamuru 2 Mm Kalınlığında Açtıktan
Sonra Yarısınıkalıba Yerleştirin. Hazırladığınız Harcın Yarısınıkalıbın Altına
Yerleştirin.
Bonfile Parçalarınıparmak Şeklinde Kesin Ve Az Tuz Ile Tuzlayıp Kalıbın
Ortasına Yerleştirin. Kalan Harcıüzerine Ilave Edin Ve Bir Spatula Yardımıyla
Üzerini Düzleştirin. Kalan Hamuru Üzerine Kapatıp Iki Delik Açın.
5 Dakika Dinlendirdikten Sonra 170°c’de, Fırında 40 Dakika Pişirin.
Soğuduğu Zaman Eritilmişjelatini Açılan Deliklerden Içine Dökün. Jelatinin
Dolapta Donmasınısağlayın Ve Servis Yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.