ŞEKERLİ PEYNİR BÖREĞİ



Malzemeler:

Hamuru Için:
1 Kg. Un,
1 Tutam Tuz,
50 Gr. Yaşhamur Mayası,
1 Çay Kaşığı tatlısoda,
1 Yemek Kaşığı ayçiçek Yağı, ,  yeteri Kadar Su.
İç Malzemesi:
1 Kg. Tuzsuz Antep Peyniri,
2 Tane Yumurta,
250 Gr. Şeker.

Hazırlanışı:

Hamur Için Hazırlanan Malzemeler: Karıştırılıp Kulak Memesi
Yumuşaklığında Hamur Haline Getirilerek 25 Dakika Dinlendirilir. Diğer
Yandan Şeker Ve Yumurtalar Ilave Edilip Iyice Karıştırılır Ve Bir Harç Elde
Edilir. Dinlenmişhamurdan Yumurta Büyüklüğünde Koparılır, Merdane
Yardımıyla Tezgahta Tabak Büyüklüğünde Açılır Ve Hazırlanan Harç Ortasına
Konarak Malzemesi Görünecek Şekilde Kenarlarıkapatılır. Fırın Tepsisine
Dizilip Orta Hararetli Fırında Pişirilir. Börek Sıcak Sıcak Servise Sunulur. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.