BALKABAKLI ARNAVUT BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamur Icin
Un
Tuz
Su
Sivi Yag
Ic Malzeme
Balkabagi
Seker
Hazırlanışı:
Un Su Tuz Eklenerek Kulak Memesi Yumusakliginda Bir Hamur Elde Edilir.
Ve Hamur 20-30 Dakika Dinlendirilir. Dinlenen Hamur Portakal- Mandalina
Buyuklugunde Parcalara Ayrilir Ve Oklavayla Acilir. Capi 15-20 Cm Olana
Kadar.
Uzerine Yag Dokulur Ve Dinlendirilmeye Birakilir. Bu Sekilde Dinlenen
Hamur Bir Ortunun Uzerinde Elle Sagindan Solundan Cekistirilerek Cok
Rahat Bir Sekilde Acilir.fazla Yirtmamaya Ozen Gosterin Ama Yirtilmasida O
Kadar Onemli Degil. Hamur Zar Gibi Ince Olur....
Baska Ir Tarafta Rendelenmis Balkabagina Seker Ilave Edilip Guzelce
Karistirilir Ve Acilan Hamurun Uzerine Serpilir.
Ortunun Karsilikli Kenarlarindan Tutulup Hamur Yuvarlanir Ve Bir Tepsiye
Yuvarlak Olacak Sekilde Konur.
Yuksek Sicaklikta Pisirilir Ve Afiyetle Yenir.
0 yorum: