ŞEKERPARE
Malzemeler:
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1paket vanilin
2 adet yumurta
125gr margarin
Alabildiğince un.
Şurubu için:
4 bardak su
4 su bardağı şeker
5.6 damla limon
Hazirlanişi:
Önce şerbeti yapıp soğutalım.Bir kap alıp içine yumuşamış margarini atıyoruz.sıvıyağı,pudra şekerini,irmiği,yumurtaları ekleyip güzelce karıştırıyoruz azar azar unu eklemeye başlıyoruz kabartma tozunu ve vanilini katıyoruz hamuru yoğuruyoruz,kulak memesı yumuşaklığındaki hamuru yuvarlak şekiller vererek üzerlerine bir adet tüp fındık koyuyoruz. 175C fırına atıyoruz.şekerpara soğuduktan sonra ılımış şurubu dökebiliriz.
Afiyet Olsun :) :)
0 yorum: