ŞÖBİYET
Malzemeler:
1 Kg Baklavalik Un
500 Gr Bugday Nisastasi
4 Adet Yumurta
5 Çay Kaşığı Tuz
1,5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Çekilmis Fistik Içi
800 Gr Tereyagi
Serbet Için:
8 Su Bardağı Seker
12 Su Bardağı Su
Kaymak Için:
1/2 Litre Süt
Hazirlanişi:
Genis Bir Kapta Un, Tuz Ve Yumurtalari Bir Buçuk Su Bardağı Su Ile Yogurun.
Yogurdugunuz Hamuru Ceviz Iriliginde Bezelere Ayirin. Bezeleri Merdane Ile
Küçük Bir Tabak Büyüklügünde Açin. 15 Dakika Dinlendirin. Dinlendirdiginiz
Hamurlari 8'er Gruplar Halinde Aralarina Nisasta Serperek Üst Üste Dizin. Bir
Oklava Yardimiyla Ince Yufkalar Açin.
1-açtiginiz Yufkalarin Her Birini 10 Cm'lik Kareler Halinde Kesin. Tatlinin
Içine Koyacaginiz Irmikli Iç Için Süt Ve Irmigi Genis Bir Tencerede Pisirin.
Irmik Ve Sütün Özleserek Koyu Bir Hamur Kivamina Gelmesi Gerekir Kareler
Halinde Kestiginiz Hamurlarin Ortasina Dövülmüs Fistik Içi Ve Irmikli
Kaymaktan Ceviz Büyüklügünde Parçalar Koyun.
2-hamurlari Mektup Zarfi Seklinde Kapattiktan Sonra Tepsiye Dizin. 800
Gram Tereyagini Eritin. Eritilmis Tereyagini Tepsiye Dökün. Yagin Fazlasini
Tepsiyi Çok Hafif Egerek, Bosaltin. Önceden Isitilmis Orta Isili Firinda Tatliyi
25-30 Dakika Pisirin.
Bu Arada Serbet Için 8 Su Bardağı Seker Ile 12 Su Bardağı Suyu Kaynatm.
Seker Iyice Eridikten Sonra Tencereyi Atesten Alin Ve Sogutun. Serbeti Sicak
Tatlilarin Üzerine Dökün. Tatliyi Soguduktan Sonra Servis Yapin.
0 yorum: