SPAGETTİ VE ET TOPLARI
Malzemeler:
1 Paket 0 Numara Spagetti Makarna,
1 Adet Kuru Soğan,
2 Dişsarımsak,
2 Yemek Kaşığı margarin,
2 Yemek Kaşığı domates Salçası,
2 TatlıKaşığı Şeker,
2 Bardak Su,
300 Gr Kıyma,
Karabiber, Tuz, Çok Az Kimyon, Kırmızıbiber,
1 Demet Maydanoz,
200 Gr Kaşar Peyniri.
Hazirlanişi:
Makarnalar Haşlanır. Daha Sonra Kıyma, Tuz, Karabiberle Yoğrulur. Küçük
Toplar Yapılır (fındıkla Ceviz Arasıbüyüklükte). Bir Tencerede Margarin
Eritilir. İçine Rendelenmişsoğan Katılır. Kararmadan Kavrulur. İçine Salça,
Sarımsak, Şeker, Su, Karabiber, Kimyon, Kırmızıbiber Katılır. Bir Miktar Su
Eklenerek Kaynatılır. Kaynayan Sos Içine Et Toplarıatılır. Birlikte Bir Süre
Daha Pişirilir. Sos Fazla Duru Olmamalıdır. Kayık Şeklinde Büyük Bir Servis
Tabağı ısıtılır. Tabağın Yan Tarafına Haşlanmışmakarnalar Koyulur. Diğer
Tarafına Soslu Köfteler Koyulur. Makarna Ile Koftelerin Ortasıbiraz Boş
Bırakılır. Kıyılmışmaydanoz Makarnanın Yanına Tabak Boyunca Konulur.
Maydanozla Köfteler Arasına Da Rendelenmişkaşar Peyniri Konur Ve Servis
Yapilir.
Afiyet Olsun :) :)
0 yorum: