SUSAMLI TAVUK
Malzemeler:
4 derisi ayiklanmis tavuk gögüs fileto (750 gr.)
Terbiye sos için: 4 taze soğan
5 dis sarmisak
2 çorba kasigi susam
1 1/2 çorba kasigi seker
4 çorba kasigi soya sosu (60 ml.)
1/2 su bardağı haslanmis barbunya fasulye (100 gr.)
3 çay kasigi biber salçasi (15 gr.) 2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.)
1 çorba kasigi sirke
3 çay kasigi domates salçasi
Dilege göre 3 çay kasigi susam yagi
Hazırlanışı:
Kuru barbunya fasulyeyi sicak suda 2 saat islattiktan sonra tuzlu suda
Haslayin ve süzün. tavuk gögüslerini bir naylonun arasina koyup, döverek
Inceltin. haslanmis kuru barbunya, biber salçasi, zeytinyagi, taze soğan,
Sarmisak, susam, seker, soya sosu, tuz, karabiber, sirke ve domates
Salçasini robotun ana haznesinde karıştırın, inceltilmis tavuk gögüslerinin
Her iki yüzünü de hazirladiginiz terbiye karisimiyla kaplayin ve üstleri
Kapali olarak 1 saat bekletin. dinlendirilmis tavuk gögüslerini kokusuz
Izgarada her yüzünü en az 5`er dk. olmak üzere pisirin ve yesilliklerle
Servis yapın. üzerlerine bir tutam daha susam serpin.
0 yorum: