HİNDİLİ TART
Malzemeler:
6 çorba kasigi margarin (90 gr.)
1/3 su bardağı un (50 gr.)
1 çay kasigi kekik
2 çay kasigi karabiber
2 çay kasigi tuz
1 su bardağı süt (250 ml.)
1 su bardağı ndan biraz fazla tavuk suyu (300 ml.)
3 su bardağı sote edilmis, küp dogranmis hindi gögsü (600 gr.)
4 su bardağı donmus karisik garnitür (veya 1/2 kilo havuç, tane bezelye
Ve patates)
1 su bardağı ndan biraz fazla tane misir
Hamur için: 1 su bardağı un (150 (150 gr.)
1 çay kasigi tuz
1/2 su bardağı margarin (125 gr.)
Hazırlanışı:
Hamur Malzemeler:inden unu, tuzu ve margarini robotun ana haznesine
Koyun; robotun dügmesini saga çevirerek 15 kere çalistirip durdurun. 3
Çorba kasigi su koyarak, 5 defa daha çalistirip durdurun. 2 çorba kasigi su
Ekleyip 3 kere daha robotu çalistirin. hamur toplaniyorsa robottan alin.
Dagiliyorsa azar azar su ekleyerek robotu kisa araliklarla birkaç kez daha
Çalistirin. hazirladiginiz hamuru merdaneyle açin. yemeginizi, daha sonra
Servis yaparken kullanacaginiz yuvarlak, kenarlari yüksek servis tabagini
Açmis oldugunuz hamurun üzerine kapayin. etrafini bir biçakla kesin.
Kestiginiz hamur parçasini etrafindan 6 mm. daha küçültün. hamurunuzun
Üzerinde sekilli 5 adet bosluk açin. önceden 230 °c isittiginiz firinda
Hafifçe kizarana kadar (9-11 dk.) pisirin. bir tencerede yagi eritin. un,
Kekik, karabiber, tuz ekleyin ve karisiminiz pütürsüz kivama gelinceye
Kadar karistirarak kaynatin. kaynayankarisima yavas yavas süt ve tavuk
Suyunu ekleyin, koyulasincaya kadar karistirarak pisirin. hazirlamis
Oldugunuz bu sosa hindi ve sebzeleri de ekleyin ve sebzeler
Yumusayincaya kadar 10-15 dk. pisirin. hindi, sebze ve sos karisiminizi
Servis tabagina alin. önceden pisirdiginiz hamuru, hindi, sebze ve sos
Karisiminin üzerini kapatacak sekilde yerlestirin.
0 yorum: