HİNDİ ŞİNİTZEL



Malzemeler:

Hindi gögüs (yarim cm. kalinliginda dövülmüs) 8 dilim kadar (600 gr.)
1 çay kasigi kimyon
1/2 çay kasigi aci toz kirmizibiber
1 çay kasigi pul biber
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi ögütülmüs karabiber
1/2 su bardağı  un (75 gr.)
2 yumurta (çirpilmis)
1 su bardağı  galeta unu (125 gr.)
Kizartma yagi

Hazırlanışı:

Hindi gögüs parçalarini döverek inceltin. kimyon, toz kirmizibiber, tuz,
Karabiber ve kirmizi pul biberi bir kabin içerisinde karıştırın,  baharat
Karisimini hindilerin iki yüzüne de serpin ve 30 dk. kadar bekletin. un,
Çirpilmis yumurta ve galeta ununu ayri ayri yayvan ve sig kaplara koyun.
Baharatla kaplanmis hindi gögüs parçalarini, önce una daha sonra
Yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayin. tavada 2-3 çorba
Kasigi yagi kizdirin ve hindi gögüslerini üst üste gelmeyecek sekilde dizin.
Yüksek ateste 3 dk. kadar kizartin. spatulayla gögüslerin öbür yüzlerini
Çevirin ve ayni sekilde pisirin. pismis sinitzellerinizi, isiya dayanikli bir kaba
Alin ve firinda sicak tutun. diger gögüslere de ayni islemi uygulayin.
Sinitzellerinizi, limon dilimleri ve maydanozla süsleyin. fritözde
Kizarttiginiz taze patateslerle servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.