SÜTLAÇ
Malzemeler:
1 Kg Süt
1 Büyük Çay Fincanıdolusu Pirinç
2 Büyük Çay Fincanıtoz Şeker
2 Yemek Kaşığı Pirinc Unu
1 Su Bardağı Su
Hazirlanişi:
Ayıklanmış, Yıkanmışpirinç 1 Ltsuda Pişene Kadar Yaklaşık 20-25 Dakika
Kadar Haşlanır. Piştikten Sonra Süzülen Pirinç 1 Kilo Süte Ilave Edilir, Daha
Sonra Buna Şeker De Katılır Ve Kaynamaya Birakilir.1 Su Bardağı Suda Pirinc
Unu Ezilir Ve Sutten Biraz Alinarak,ilik Hale Getirilir Ve Tencereye
Bosaltilir.daha Sonra Koyulaşana Kadar Tahta Bir Kaşıkla Arasira
Karıştırılarak Orta Harlıateşte 20 Dakika Kadar Pişirilir.
Ufak Toprak Kaplara Dökülür, Arzuya Göre Fırına Konup Fırının ızgara
Bölümü Açılarak Sütlaçların Üst Kısmıhafif Yakılır.
Afiyet Olsun :) :)
0 yorum: