SÜTLÜ İRMİK TATLISI



Malzemeler:

1 Kg Süt
1 Su Bardağı irmik
7 Çorba Kaşığı toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı margarin
1 Çorba Kaşığı hindistancevizi
Süs Için:
Hindistancevizi
Dövülmüşantep Fıstığıveya Tarçın

Hazirlanişi:

Soğuk Süte Toz Şeker Ve Irmiği Ekleyip Kaynatın. Biraz Koyulaşıp Muhallebi
Kıvamına Gelince Vanilya Margarin Ve 1 Çorba Kaşığı hindistancevizi Ekleyip
Boza Kıvamına Gelinceye Kadar Karıştırın. Boza Kıvamına Gelince ıslatılmış
Tepsi Veya Bir Kalıba Döküp Soğutun.
Üzerini Antep Fıstığıveya Tarçınla Süsleyip Dilimleyerek Soğuk Olarak Servis
Yapın. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.