SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
1 Kg Süt
1 Su Bardağı irmik
7 Çorba Kaşığı toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı margarin
1 Çorba Kaşığı hindistancevizi
Süs Için:
Hindistancevizi
Dövülmüşantep Fıstığıveya Tarçın
Hazirlanişi:
Soğuk Süte Toz Şeker Ve Irmiği Ekleyip Kaynatın. Biraz Koyulaşıp Muhallebi
Kıvamına Gelince Vanilya Margarin Ve 1 Çorba Kaşığı hindistancevizi Ekleyip
Boza Kıvamına Gelinceye Kadar Karıştırın. Boza Kıvamına Gelince ıslatılmış
Tepsi Veya Bir Kalıba Döküp Soğutun.
Üzerini Antep Fıstığıveya Tarçınla Süsleyip Dilimleyerek Soğuk Olarak Servis
Yapın.
0 yorum: