YEŞİL VADİ SALATASI
Malzemeler:
Patates 100 Gr
Soğan 50 Gr
Sarmısak 10gr
Süzme Yoğurt 100gr
Havuç 25gr
Dereotu 1 Bağ
Tereyağı100gr
Hazirlanişi:
Patatesleri Iyice Yıkayıp Soyulmamışvaziyette Haşlamaya Bırakırız.
Diğer Tarafta Soğanıçok Ince Şekilde Kıyarız,havucu Rendeleriz.tereyağını
Tencereye Atıp Sarmısakları,soğanıve Havucu Kavururuz.10 Dakika Orta
Ateşte Kavurup Ocaktan Alırız.patatesleri Haşlayıp Ocaktan Alırız.soğuk Su
Ile Soğuturuz.sonra Soyup Makinada Püre Haline Getiririz.kavurduğumuz
Malzemeleri Patatesin Içine Ekleriz.baharatlarınıda Ekleriz. Pasta Veya Kek
Kalıbınıyağlayıp Kalıbın Içersine Boşaltıp Hafifce Bastırırız.sonra
Buzdolabında Yaklaşık 20 Dakika Dinlenmeye Bırakırız.süzme
Yoğurdugüzelce Çırparız.püreyi Dolaptan Alıp Bir Tepsiye Ters
Çevirir.pürenin Üzerine Yoğurdu Dökeriz.dereotlarınıince Ince Kıyıp
Yoğurdun Üzerine Serperiz.....afİyet Olsun...
0 yorum: