SÜTLÜ EKMEK
Malzemeler:
5 Su Bardagi Un
1 Paket Hazir Maya
2,5 Çay Bardagi Ilik Süt
1 Yumurta
1 Yemek Kasigi Toz Seker
1 Tatli Kasigi Tuz
Hazırlanışı:
Unu Eleyip Mayayi Ilave Edin Ve Karistirin. Üzerine Süt, Yumurta, Seker,
Tuz Ve Sivi Yagi Ekleyip Iyice Yogurun. Hamuru Temiz Bir Bezin Içine Alin.
Kabarmaya Pay Birakarak Agizini Ip Ile Baglayip Su Dolu Derin Bir Kabin
Içine Koyun. Hamur Önce Dibe Çökecek,kabardikça Yüzeye Çikacaktir. Bu
Sekilde 40-50 Dakika Bekletin. 28 Cm Çapindaki Tepsiyi Yaglayin. Hamuru
Suyun Içinden Çikartin. Bezi Açin, Ellerinizi Yaglayip Hamuru Alin Ve Tepsinin
Içine Yayin. Bekletmeden Önceden Isitilmis 180 Dereceli Firinda 25-30
Dakika Pisirin.
0 yorum: