TAS BÖREĞİ



Malzemeler:

250 Gram Kusbasi Kuzu Eti
1 Adet Sogan
1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
1/2 Çay Bardagi Sivi Yag
4 Yufka
Tuz, Karabiber
Sos Için:
1 Çorba Kasigi Tereyagi,
1 Çorba Kasigi Un,
1 Su Bardagi Süt,
100 Gram Taze Kasar Rendesi

Hazırlanışı:

Etleri Sivi Yagda Suyunu Salip Çekene Kadar Pisirin. Soganlari Çenterek
Etlere Ilave Edin. Bu Arada Havuç Vekabagin Kabuklarini Soyup, Küp Küp
Dograyin. Tencerenin Yarisina Kadar Su Ilave Edip, Et Ve Sebzeler
Yumusayana Dek Kavurun Ve Sogumaya Birakin. 2 Adet Yufkayi Üst Üste
Koyarak 4`e Kesin. Derin Bir Tatli Kasesine Kestiginiz Yufkanin Bir Parçasini
Kaseye Koyun, Ortasini Çukurlastirin. Ortasina Etli Karisimi Koyun Ve
Kenarlarin Tümünü Harcin Üzerine Kapatin. Ek Yerleri Alta Gelecek Sekilde
Tepsiye Ters Çevirip, Dizin. 1 Kasik Tereyagini Un Ile Sararna Kadar Kavurun.
Sütü Ilave Ederek Boza Kivamina Gelene Dek Pisirin. Her Böregin Üzerine
Kasikla Salça Sürerek, Kasar Peyniri Rendesi Serpistirin. Önceden Isitilmis
Firinda Kizarana Kadar Pisirin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.