TAVUKLU EKMEK
Malzemeler:
3 Su Bardagi Un
1 Paket Instant Maya
1 Çay Kasigi Tuz
1 Çay Kasigi Toz Seker
Yarim Çay Bardagi Sivi Yag
1 Su Bardagi Ilik Su
Üst Malzeme:
1 Adet Kuru Sogan,
2 Adet Yesil Biber,
2 Yemek Kasigi Sivi Yag,
2 Adet Domates,
200 G Gögüs Eti,
1 Tatli Kasigi Tuz, 1 Tatli Kasigi Karabiber,
1 Su Bardagi Rendelenmis Kasar
Hazırlanışı:
Mayayi Un Ile Karistirin. Üzerine Tuz, Seker, Sivi Yag Ve Suyu Ekleyip Iyice
Yogurun. Üzerini Kapatip Oda Sicakliginda 40-50 Dakika Dinlendirin.
Üst Malzeme: Sogan Ve Biberleri Ince Dilimleyin. 2 Yemek Kasigi Sivi Yag
Ile Kavurun. Domatesi Rendeleyip Ekleyin. 5-6 Dakika Sonra Küp Dogranmis
Tavuk Gögüslerini Ekleyin. Tuz Ve Karabiberi Ilave Edip Suyunu Çekinceye
Kadar Pisirin. Ocaktan Alip Ilimaya Birakin. Ellerinizi Yaglayip Hamuru
Kaptan Alin Ve 33 Cm Çapindaki Tepsiye Yayin. Üzerine Tavuklu Karisimi
Yayin. Bu Sekilde 25 Dakika Dinlendirin Ve Önceden Isitilmis 170 Dereceli
Firinda 25 Dakika Pisirin. Pisirmenin 20’nci Dakikasinda Üzerine
Kasar Rendesini Serpin Ve Pisirmeye Devam Edin
0 yorum: