TAHİNLİ BALIK



Malzemeler:

6 fener baligi filetosu (1 kg. 250 gr.)
2 limon suyu
5 çorba kasigi zeytinyagi (75 ml.)
2 büyük kuru soğan
4 çorba kasigi tahin (60 ml.)
3 dis sarmisak
1/2 su bardağı ndan biraz az su (100 ml.)
Tuz, taze ögütülmüs karabiber

Hazırlanışı:

Firininizi önceden 180 °c`de isitin. baliklarinizi fazla derin olmayan bir
Firin kabina yerlestirin. 2 çorba kasigi limon suyu tuz, biber ve 2 çorba
Kasigi zeytinyagini dökün ve 15 dk. pisirin. soganlari kiyin ve geri kalan
Zeytinyaginda kavurun. tahin ve sarmisagi, bir miktar tuzla bir kabin
Içinde çirpin; yavas yavas su ve geri kalan limon suyunu ilave edin.
Karisiminiz krema haline gelinceye kadar çirpmaya devam edin.
Pisirdiginiz baliklari firindan alin, üzerlerine kavrulmus soganlari
Serpistirin. tahinli sosu da ilave ederek 15 dk. daha pisirin.beyaz pilav ve
Rokayla servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.