TAHİNLİ ÇÖREK
Malzemeler:
250 Gr Margarin
1 Su Bardağı yoğurt
1 Paket Kabartama Tozu
3 Adet Yumurta
Alabildiği Kadar Un
İçi İçin:
1 Su Bardağı dövülmüşceviz
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı tahin
Üzerine
1 Yumurta Sarısı
Bir Miktar Susam
Hazırlanışı:
250 Gr Küp Küp Doğranmışmargarin, 1 Su Bardağı yoğurt, 1 Paket
Kabartma Tozu, 3 Adet Yumurta Ve Unu Bir Kabın Içine Koyup, Unu Azar
Azar Ilave Ederek, Kulak Memesi Yumuşaklığına Ulaşana Kadar Yoğurun.
Hamuru Ikiye Bölün. Elinizle Yuvarlayarak Iki Adet Büyükçe Beze Haline
Getirin. Hafifçe Unlanmışbir Zeminde Merdane Yardımıyle Açın. Başka Bir
Kabın Içinde 1 Su Bardağı dövülmüşceviz, 1 Su Bardağı Şeker Ve 1 Su
Bardağı tahini Karıştırıp Hamurun Her Tarafına (boşyer Kalmayacak
Biçimde) Yayın.
Hamuru Rulo Şeklinde Katlayıp, Üzerine 1 Yumurtanın Sarısınısürün. İkinci
Bezeye De Aynıişlemi Uygulayın. Dilediğiniz Miktarda Susam Serptikten
Sonra 200 Derecelik Fırında 25 Dakika Pişirip Servis Yapın
0 yorum: