TOP ÇÖREK
Malzemeler:
Yarım Su Bardağı erimişmargarin
Yarım Su Bardağı toz Şeker
Yarım Su Bardağı süt
Yarım Su Bardağı yoğurt
2 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı rendelenmişportakal Kabuğu
10-15 Adet Kuru Kayısı
1 Kahve Fincanıkuşüzümü
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığıkadar Un
Hazırlanışı:
Kuru Kayısıdarıküçük Küçük Doğrayın. Bir Kabın Içerisine Eritilmiş
Margarin, Toz Şeker, Süt, Yoğurt, Yumurta, Rendelenmişportakal Kabuğu,
Kuru Kayısı, Kuşüzümü, Tarçın Ve Kabartma Tozunu Koyarak Karıştırın.
Unu Içerisine Yavaşyavaşilave Ederek Kulak Memesi Yumuşaklığında Bir
Hamur Yoğurun. Hamurdan Ceviz Büyüklüğünde Parçadar Koparıp
Yuvalayın. Toz Şekere Bulayıp Yağlanmışfırın Tepsisine Dizin. 180 Derecede
ısıtılmışfırında 30-35 Dakika Pişirin.
0 yorum: