TAHİNLİ LAHANA DOLMASI



Malzemeler:

1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haslanmis)
2 su bardağı  pirinc
2 adet domates (küp küp ince olarak dogranmis)
2 adet yesil biber (ince dogranmis)
1 çay bardağı  zeytinyagi
1 yemek kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi karabiber
Yairm demet maydanoz (ince dogranmis)
Yairm su bardağı  tahin
1 tutam tuz
Sos için :
1 çay bardağı  tahin
1 su bardağı  yoğurt
2 limon suyu
5-6 dis sarimsak (dövülmüs)
1 çay kasigi nane
1 çay kasigi kirmizi biber
1 tutam tuz

Hazırlanışı:

Pirinci yikayip süzün. domates, soğan, yesil biber, maydanoz, tahin,
Zeytinyagi ve baharatlari karisrirarak iyice harmanlayin. lahanalarin içine
Azar azar iç koyarak sarin. tencereye dizin, 2 su bardağı  su ilave ederek,
Kisik ateste pisirin. sos Malzemeler:ini presten geçirip lahanalarin üzerine
Döküp 5 dk kadar tekrar kaynatin. lahana dolmanizi en az 3-4 saat
Dinlendirin. soguk olarak servis yapın.


0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.