TAVUKLU GÜL BÖREĞİ



Malzemeler:

4 Adet Yufka,
1 Adet Tavuk Göğsü,
1 TatlıKaşığı tuz.
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı,
2 Yemek Kaşığı susam.
Sosu İçin:
1,5 Su Bardağı tavuk Suyu,
1 Su Bardağı süt,
1 Adet Yumurta,
5 Yemek Kaşığı sıvıyağ,
2 Yemek Kaşığı un,
Tuz, Karabiber,
1 Çay Bardağı su,
125 Gr. Margarin.

Hazırlanışı:

Tavuk Göğsünü Tuz Ekleyip Üzerini Örtünceye Kadar Su Ilavesiyle Haşlayın.
Ayıklayıp Didikleyin. Sıvıyağda Unu Hafif Kavurup Süt Ve Tavuk Suyunu Ilave
Edin. Tavukları, Karabiberi Katın. Yumurtayıilave Edip Karıştırın. Yufkaları
Dörde Bölüp, Su Ve Margarin Karışımıile Yağlayın. Uç Kısmına Tavuklu
Harçtan Koyup Rulo Şeklinde Sarın. Rulolarıkendi Etrafında Döndürüp Gül
Şekli Verin. Kalan Yufkalarıda Aynı Şekilde Hazırlayın. Yağlanmışfırın
Tepsisine Dizin. Üzerine Bir Miktar Su Ve Yumurta Sarısısürüp Susam Ekin.
200°c'lik Fırında Kızartın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.