TEL HELVASI



Malzemeler:

250 Gr Tereyağı,
3 Su Bardağı un,
1 Kg. Toz Şeker,

Hazirlanişi:

1 Kg. Şekere, 2 Su Bardağı su Konur Ve Kaynatılır. Üzerine Bir Miktar Limon
Sıkılır. Şeker Hafif Kırmızırenge Gelince Bir Kaşık Kadar Bu Şekerli Sudan
Soğuk Su Içerisine Dökülür, Katıhale (ağda) Gelirse Helvanın Ağdasıolmuş
Demektir. 250 Gr. Yağla Kavrulan Un Büyükçe Bir Tepsi Içerisinde Soğutulur,
Soğutulan Ağda Beyaz Bir Renk Alıncaya Kadar Çekilip Uzatılarak Yoğrulur
Sonra Iki Ucu Birleştirilerek Simit Şekline Getirilir Tepsideki Soğutulmuş,
Kavrulmuşun Içerisine Konur. Üzerine Kavrulmuşun Dökülerek Üç Dört Kişi
Tarafından Kenarlara Doğru Çekilerek Halka Büyütülür Bu Halka Ikiye
Katlanarak Küçültülerek Tekrar Aynıişlem Yapılır. Katlar Incelinceye Kadar
Aynıişleme Devam Edilir. Tel Tel Olan Katlar Kopartılarak Servis Yapılır.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.