TEL KADAYIF 2
Malzemeler:
Yarım Paket Margarin
1/2 Kilo Tel Kadayıf
3 Su Bardağı süt
150 Gr Ceviz
Şurup Için:
3 Su Bardağı su
3 Su Bardağı Şeker
1/2 Limon Suyu
Hazirlanişi:
Şurup Hazırlanır Ve Soğumaya Bırakılır. Tepsi Yağlanır. Tel Kadayıfın Yarısı
Tepsiye Yayılır Orta Kalınlıkta Dövülmüşceviz Kadayıfın Her Tarafına Gelecek
Şekilde Serpiştirilir, Tekrar Bir Kat Kadayıf Konulur. Üzerine Hafifçe
Erittiğimiz Yağgezdirilir Ve 180 Derece Fırında Pembeleşene Kadar Pişirilir.
Fırından Çıkan Sıcak Kadayıfın Üzerine Hafifçe ılıtılan Süt Gezdirilir. Daha
Sonra Soğutulmuşolan Şurup Tatlının Üzerine Dökülür.
0 yorum: