TEL KADAYIF
MALZEMELER:
1/2 kilo tel kadayıf
100 gr margarin
1 paket vanilya
ceviz içi
ŞERBET İÇİN MALZEME
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
½ damla limon ile kaynatılır.
YAPILIŞI
:
tel kadayıf margarinle beraber didiklenerek harmanlanır.fırın tepsisi yağlanır kadayıfın yarısı tepsiye sıkıca bastırılarak döşenir.arasına ceviz ve vanilya serpilir.kalan kadayıf bastırılarak tepsiye döşenir.180 dereceye ayarlanmış ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.pişen tatlı 5 dakika bekletilir ve soğuk şerbet dökülür.Üzerine kaymak veya dondurma ile ikram edebilirsiniz.(isteğe göre ceviz yerine Antepfıstığı kullanılabilir)
Afiyet Olsun :) :)
0 yorum: