REVANİ
















Malzemeler:
- 4 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Şerbet için

- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su

YAPILIŞI:

- Yumurta ve toz şekeri bir kapta krem kıvamını alana kadar blendır yardımı ile çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip kek hamuru kıvamını elde edene kadar çırpın.
- karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derecede, üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbet yapımı:

- su ve şekeri ortaboy tencerede ocağa alın. kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. ocaktan almadan önce 1-2 damla limon suyu sıkın.
Tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin. Revaniye kestikten sonra, Ilık şerbeti de revaninin üzerine ilave ediniz.süslemek için Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.(isteğe göre revani hamuruna 2 yemek kaşığı haşhaş ekleye bilirsiniz.)
Afiyet Olsun :) :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.