EKMEK KADAYIFI



Malzemeler:
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
6 su bardağı su
Şerbeti için
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine
Kaymak

Yapılışı:

Ekmek kadayıfını genişçe bir tepsiye alın ve kızarmış tarafını alta getirin. Üzerine 6 su bardağı suyu gezdirin. Kadayıfın yumuşaması için yarım saat kadar suda bekletin. Bu arada kadayıfın üzerinde fazla şişen kisimları kaşıkla alıp atın. Son olarak kadayıfın üzerine bir kağıt havlu ile bastırıp, suyunu iyice çekmesini sağlayın. Bu arada serbet malzemelerini bir tencereye alıp, şurup koyu kıvam alana dek kaynatın. Koyulaşınca sıcak olarak kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıf tepsisini de orta ateşe oturtun. Şurup daha da koyulaşıp, üzerinde kabarcıklar oluşana dek tepsiyi ateş üzerinde çevirin. Yaklaşık 30 dakika pişirin.Daha sonra üzerine piştiği tepsi çapında düz bir tepsi kapatın ve alt üst edin. Kadayıf soğuyunca kaymak ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :) :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.