KÜNEFE
Malzemeler:
500 gr tel kadayıf
250gr tereyağı
1,5 Çorba kaşığı üzüm pekmezi
(pekmez yerine toz şeker kullanılabilir)
300 gr künefe peyniri veya dil peyniri
Şerbeti için :
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su,
5 damla limon suyu
Hazırlanışı :
Önce şerbeti hazırlanır. Bunun için 3 su bardağı su ve 3 su bardağı tozşeker, 5 damla limon kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Tere yağı tavada eritilir, 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı üzüm pekmeziyle karıştırılır ve tepsiye dökülür. Kadayıflar bir kapta eritilen tereyağı ile billite karıştırılır, ardından kadayıfın yarısı tepsiye konur ve elinizle iyice bastırılır üzerine dil peyniri eşit miktarda yayılır.Kalan kadayıf döşenir. Elle bastırılır ve üzerine ağırlık kullanarak preslenir. 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökülür. Yeşil fıstık veya ceviz serpilir. Kaymaklada servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :) :) irin. s � b t � �Ԕ amak için su ve şekeri karıştırıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Limonu ekleyin. Hazırladığınız şerbet sıcakken, sıcak kekin üstüne dökün. Kabarması için üzerini bir tabakla örtüp şerbeti çektirin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet Olsun :) :)
0 yorum: